dimecres, 14 de maig del 2008

Hi havia una vegada ...

Venga va, com que vull que avui participeu activament s'actualització serà curteta. Parlarem de llibres. Es textos que més us han agradat, es que odiareu per sempre, es que no heu pogut acabar o es que us heu llegit més d'una vegada. Ses experiències que heu tengut entorn a un llibre, ses sensacions i sentiments que heu notat en acabar una novel·la, ses llàgrimes que us van caure en llegir un poema. En fi, es llibres que us han marcat tant per bo com per dolent, tant en català, castellà, anglès, suec o xinès. Aprofitau, ja que hi ha tantes filòlogues que llegeixen aquest humil bloc (Irene, Neus, Roser), per recomanar llibres a nes que mos estam iniciant. Tot i no ser un gran aficionat a sa lectura (un defecte el té qualsevol) us diré ses meus preferències. Per ara sa novel·la que més ràpid m'he llegit ha estat L'ombra del vent de Ruiz Zafón (què original eh!). Un que em va esgotar molt i al final no el vaig acabar va ser La Celestina de Fernando de Rojas. I de poesia, a part evidentment des magnífic Cel Obert de Jordi Marí i Tur (Premi Baladre 2007), crec que a molts que feren selectivitat es mateix any que jo ens van marcar Estimada Marta de Miquel Martí i Pol i s'Antología Poética d'en Luis Cernuda. Ja teniu feina per avui! Gracis per col·laborar amics.

Foc a s'olla lectors!!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pareix que no té gaire èxit aquest tema... mala senyal... déu ser perquè sa gent no llegeix!!
Jo, tot i ser filòloga, o en procés de ser-ho, tampoc és que estigui gaire posada en aquest tema. Llegeix més bé poc, i lo poc que llegeix és obligat per sa Universitat.
Però bé, així sense pensar gaire, tenc molt bon record d'un llibre d'en Manuel de Pedrolo (aquell que va escriure "Mecanoscrit del segon origen", que tanta gent coneix i ha llegit). Aquest llibre es diu "Des d'uns ulls de dona". Es tracta d'una combinació d'erotisme i sensualitat que enganxen i fan gaudir es llibre de lo més.
Bé, ja n'he recomanat un. Si pens en algun més, ja l'afegiré. Per cert, per poesia, no oblidem es nostre màgic Marià Villangómez, imprescindible a cap biblioteca d'un bon eivissenc.

Una besadaa!!

Anònim ha dit...

Jo a sa vostra edad llegia novela romàntica; ja sé que no és original perque an es segon capitol, salvo excepciones, ja sabies qui quedaria amb qui, pero m´agradava.
A s´Institut em va encantar LA PLAçA DEL DIAMANT. Trob que és preciosa.
També em va agradar molt quan la vaig llegir LOS PILARES DE LA TIERRA.
En qualsevol cas no es pot deixar de llegir en GARCIA LORCA, en GABRIEL GARCIA MARQUEZ o na ISABEL ALLENDE.
Ja hi fet sa meua petita aportació encara que alguns no els hi llegit però ho faré.
BESOS

Anònim ha dit...

Ei, m'agrada aquest tema... He de dir que em passa com na Neus, durant sa carrera em limitava a llegir ses lectures obligades (que, la veritat siga dita, n'hi ha algunes que són infumables...) i ara bàsicament llegeixc articles freakies. De totes maneres, si hagués de recomanar alguna cosa diria, en primer lloc, La Plaça del Diamant, que em va encantar, però com que ja ha sortit diré que es contes de na Rodoreda també valen molt la pena. Aquest Sant Jordi va sortir una nova edició de "Tots els contes" a Edicions 62, sinó hi ha s'edició antiga de sa MOLC. No puc deixar de dir-vos també un llibre del García Márquez: Del amor y otros demonios, preciós. Evidentment crec que no podem oblidar en Villangómez, "El cop a la terra", m'encanta, i en Jordi Marí!!
De moment, res més, que ja m'he explaiat aprou ;-)

Anònim ha dit...

No tinc gaire temps per fer aquest comentari pero diré que hi ha hagut tres llibres que m'han deixat empremta. Un d'ells el vaig llegir ja fa temps, "El príncipe de la niebla" de Carlos Ruiz Zafón. Altre, ja de més gran, va ser "La tierra trema" de Robert Anton Wilson. Per acabar us recomano "Juan salvador gaviota" de Richard Bach.

Tots tres van ser llibres que en algun moment van significar alguna cosa per mi.

Joe que profunt m'ha quedat, no?

També us puc recomenar alguns comics bonissims!!! jejeje

un besin Chonito, keep going